До този момент има 10 задържани. Предстои на шестима

...
</TD
>  До този момент има 10 задържани. Предстои на шестима
Коментари Харесай

Закопчаните каналджии – превели десетки мигрантски групи през границата с Турция!

 До този миг има 10 арестувани. Предстои на шестима от тях да бъдат повдигнати обвинявания – на четирима за присъединяване и на двама за водачество в престъпната организация. Това оповестиха на брифинг прокурор Чинев, старши комисар Стоян Мандажиев - зам.- шеф на Групово дело “Гранична Полиция ", старши комисар Лъчезар Момчев - шеф на РДГП – Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

За времето, през което е работено с групата, са арестувани над 30 групи с противозаконни мигранти - главно жители на Сирия или Афганистан. За услугата е заплащано сред 1000 и 3000 евро, като се вижда повишаване на този тип активност в последните месеци.

С незаконната група се работи от началото на 2023 година. 9 са арестувани на територията на област Бургас и 1 на вход на граничен пункт " Калотина “ през днешния ден. Сред тях има такива с престъпни регистрации за обири, закани за ликвидиране, лихварство, неистинен документи и други.

Организаторите на ОПГ-то се свързвали с лица на турска територия, от които получавали локация на групите. Физическото превеждане на мигрантите у нас ставало посредством отрязване на оградното оборудване с Турияция или посредством превъзмогването му със стълба.  От там пътят на мигрантите продължавал към Западна Европа през границата със Сърбия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР